Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev, Ljubljana

ORLOVO GNEZDO IN SOLNI RUDNIK

ODHOD: 15. september 2012

TRAJANJE POTOVANJA: 1 DAN

CENA ZA NAJMANJ 40 POTNIKOV: 50,00 EUROV

Orlovo gnezdo je čudovita zgradba, ki stoji v Alpah v neposredni bližini mesta Berchtesgarden, na višini 1.834 metrov. To zgradbo je Adolfu Hitlerju za njegov 50. rojstni dan poklonil Martin Bormanns. Hitler je jo je obiskoval poredko. Po nekaterih zgodovinskih dognanjih naj bi Hitler prav iz tega planinskega počivališča načrtoval invazijo na nekdanjo Sovjetsko zvezo.

Zbor udeležencev ob 6.00 uri na parkirišču Tivoli. Vožnja skozi Karavanški predor in nadaljevanje v smeri Salzburga. Po prihodu v Nemčijo si bomo v narodnem parku Berchtesgaden ogledali številne naravne znamenitosti in arhitekturne dosežke.

Prvi obisk bo veljal solnemu rudniku Berchtesgaden. Oblekli bomo rudarske obleke, se z jamskim vlakom zapeljali v notranjost rudnika, se sprehodili po njem in si ogledali njegove zanimivosti in postopek pridobivanja soli, uživali ob spuščanju po rudniških toboganih in se s splavom zapeljali čez slano jezero.

Ob jasnem vremenu se bomo, proti doplačilu, povzpeli do »Orlovega gnezda«. Slikovita in atraktivna vožnja s posebnimi avtobusi nas bo popeljala do višine 1864 m/nm, kjer si bomo ogledali planinsko postojanko namenjeno Hitlerju za 50. rojstni dan, od koder je v jasnem vremenu čudovit pogled na ves Nacionalni park Berchtesgaden, kjer med najvišjimi vrhovi sosednje Nemčije, kraljujejo planinski orli in druge ujede, tik nad letoviško-zdraviliškimi kraji in ob čudovitih gorskih jezerih.

Po postanku se bomo vrnili v dolino. Vožnja do fjordsko oblikovanega Kraljevega jezera (Königsee), ki leži ob vznožju slikovite gore Watzmann. Postanek za sprehod ob jezeru bo priložnost za doživetje skladnosti med naravo in kulturo.

Popoldne se bomo odpravili še do naJslavnejšega turističnega mesteca tega območja, do Berchtesgadna. Prvi zgodovinski zapis o mestu sega v leto 1102, v njem so omenjena njegova bogata solna najdišča, katera so s pridom izkoriščali. Krajši postanek bomo namenili za sprehod po uličicah, ki jih krasi čudovita ‘alpska’ arhitektura. Polni novih doživetij in se bomo v večernih urah vračali proti domu.

Cena vključuje: avtobusni prevoz,jutranji prigrizek in pijačo, cestnine in parkirnine in vse potrebne takse, vstopnina v RUDNIK SOLI (v primeru lepega vremena ogled Orlovega gnezda), doplačilo 15 EUR, slovenski vodnik.

DRUGI PODATKI:

S seboj je potrebno imeti veljaven osebni dokument.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.

ORGANIZATOR POTOVANJA: Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev Ljubljana in Potovalna agencija GRAS TOURS, Center Ledina, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana.