Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev, Ljubljana

Izlet: JUŽNA TIROLSKA-GROSSGLOCKNER, TIROLSKA IN ZUGSPITZE

Spoštovani popotniki pozdravljeni,

V mesecu maju smo vam pripravili čudovit 3 dnevni izlet po Tirolski, kjer se bomo vozili po gorskih cestah in

v kolikor nam bo vreme naklonjeno, se bomo zapeljali tudi z zobato železnico na Zugspitze

(cena vozovnice v višini cca 68,00 eur, NI vključena v ceni izleta, ker je vožnja odvisna od vremena in se plača na kraju samem).

V prilogi vam pošiljamo program in vas prosimo v kolikor se odločite, da boste 3 vikend v maju preživeli z nami,

da izpolnIte priloženo prijavnico, nam jo pošljete do 27.2.2023   in plačate prvi obrok v višini 100,00 eur na

naš TRR SI56 6100 0001 5418 303. Naslednji obrok v višini 100,00 eur, se plača do 15.aprila na TRR Društva RFR.

Razlika do polne cene izleta se bo poravnala glede na število udeležencev do 15.maja 2023, o višini bomo vse udeležence obvestili.

 

Program potovanja:

1.dan:

Odhod iz Ljubljane iz dogovorjenega mesta ob 05.00 uri. Vožnja preko Gorenjske v Avstrijo, mimo Beljaka in Spittala. Ob reki Möll se bomo začeli počasi vzpenjati proti najvišji avstrijski gori. Ustavili se bomo v kraju HEILIGENBLUT, kjer obiščemo tamkajšnjo cerkev. Vstopimo na področje narodnega parka “VISOKE TURE – HOHE TAUERN« in vzpon na najvišjo alpsko cesto v Evropi. Po »ledeniški cesti« se bomo vzpeli do ploŠČadi cesarja Franca JoŽefa, od koder lahko ob lepem vremenu občudujemo sam vrh Grossglocknerja (3797m) in pa največji avstrijski ledenik Pasterze (ob primernem vremenu možnost spusta na ledenik peš). Ogled razstav v razstavnem centru, čas za samostojno odkrivanje okolice … Pot nadaljujemo z busom do najvišje točke te gorske ceste – EDELWEISS SPITZE. Po želji vzpon na razgledni vrh. Pot bomo nadaljevali še do alpskeGA NARAVOSLOVNEGA MUZEJA. Ogled muzeja z multivizijo. Popoldanski spust v dolino reke Salzach in nadaljevanje vožnje preko prelaza Pass Turn do tirolskega zimsko športnega središča KITZBÜHEL. Krajši postanek in sprehod skozi zanimivo mestno jedro. Namestitev v hotelu v smeri Innsbrucka. Večerja in nočitev.

2.dan:

Zajtrk, nato kratka vožnja v znano turistično središče GARMISCH-PARTENKIRCHEN. Sprehod po mestnem jedru, nato vzpon na najvišji vrh Nemčije ZUGSPITZE -2962 m. Krožna vožnja z zobato želenico, ledeniškim vlakom in žičnico. Sledi ogled cerkve v znanem benediktinskem samostanu v Ettalu – pavza za kosilo in še sprehod skozi romantično bavarsko vasico OBERAMMERGAU. V popoldanskem času sledi še vožnja do Linderhof-a in ogled rokokojskega dvorca ter grajskih parkov v katerih se skrivajo še Venerin tempelj, glasbeni paviljon in Neptunov  vodnjak. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3.dan:

Po zajtrku vožnja do kraja WATTENS. Obiskali bomo galerijo SWAROWSKI – navdušil nas bo svet kristalov. Možnost nakupa. Nato naprej do Innsbrucka in ogled tirolske prestolnice: Hofburg, dvorna cerkev, cerkev sv. Jakoba, Zlata strešica, Anin steber, slavolok veselja in žalosti. Obiskali bomo livarno “GLOCKENGÜSSENREI”, od koder izvirajo tudi zvonovi, ki pozvanjajo v več slovenskih cerkvah; spoznali bomo postopek vlivanja. Povratek proti domu preko Brennerja, po dolini Pustertal, mimo Lienza in prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

CENA:        305 EUR/min 45 oseb,

                     316 EUR/min 40 oseb,

328 EUR/min 35 oseb,

346 EUR/min 30 oseb,

370 EUR/min 25 oseb.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, cestnine, tunelnine, parkirnine in dajatve, vse oglede po programu, vodenje in organizacijo.

VKLJUČENE VSTOPNINE: za gorsko cesto na Grossglockner (vklj. z ogledom muzejev in razstav),  za dvorec Linderhof, galerijo Swarowski in livarno v Innsbrucku.

MOŽNO DOPLAČILO: za 1/1 sobo = 54 EUR (ob prijavi).

Odvisno od razpoložljivosti in vremenskih razmer so spremembe vrstnega reda ogledov ali prilagoditve programa.  

Izračuni so narejeni po cenah in pogojih na dan 06.01.2023. V primeru podražitev storitev, ki so sestavni del aranžmaja za več kot 2%, se cena lahko spremeni.

 

PRIJAVNICA:

 

Prijavnica za izlet: TIROLSKA  MAJ 2023, DRFR Ljubljana

 

IME IN PRIIMEK

(kot v dokumentu, s katerim boste potovali)

Naslov – ulica in hišna številka

 

Kraj bivanja

 

 

 

Kontaktni telefon (GSM):
E-mail naslov:
Datum in kraj rojstva
državljanstvo  

 

Številka dokumenta, veljavnost  

 

   

 

 

 

 
Nastanjen želim biti v

 

(obkrožite želeno možnost)

 

1/1  doplačilo

 

½ ločeni  ležišči ½ zakonsko ležišče
V dvoposteljni sobi bom z
Posebnosti pri prehrani običajna vegetarianska drugo:

 

Prijava:  prijavnico pošljite  do 27. 2. 2023 oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu  na email društva: drfrlj@siol.net

 

S podpisom jamčimo za verodostojnost podatkov, ter da

  • smo seznanjeni s programom potovanja / izleta ter Splošnimi pogoji poslovanja Agencije Sajko d.o.o, in jih sprejemamo.
  • smo seznanjeni, da mora biti osebni dokument / potni list ob vstopu v deželo, v katero potujemo, veljaven še 6 mesecev.

 

Predlagamo, da fotokopijo izpolnjene prijavnice shranite za vašo osebno dokumentacijo.

                                                                                                                   

                                                                                                                 Podpis udeleženca

Kraj in datum: ………………………………                                     …………………………………………