Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev, Ljubljana

Viteška Malta

VITEŠKA MALTA 4 DNI

Hotel 3*, nočitev/zajtrk, večerja, 30-40 oseb

– spoznajte mestne lepotice Valletto (Unesco), Vittorioso, Victorio

odkrijte viteške sledi, skrivnostna megalitska svetišča in šarmantne vasice

– uživajte v igri narave ob dramatični obali otoka Gozo

 

Malta je pravi mikrokozmos Sredozemlja. Mnogi različni vplivi, od severno – afriških in arabskih do sicilijanskih, so pomagali zgraditi današnjo podobo tega zanimivega otoka, ki po šivih poka od znamenitosti in lepot! S svojim zapeljivim šarmom in posebnim značajem doda potovanju še tisto nekaj.

Biseri arhitekture in zgodovinski kraji od prazgodovine do vitezov se vrstijo eden za drugim. Že prestolnica Valletta je polna lepot s svojo baročno arhitekturo in od nje se le nadaljuje. Megalitska svetišča, impresivne katedrale, slikovita mestna središča. In vse to živi z vedno živahnim malteškim življenjskim utripom.

Vse lepote so na Malti postavljene v dramatično naravno okolje. Od visokih klifov do nenavadnih skalnih formacij, čudovito kristalne morske vode v zalivu Modra laguna. Dovolj je tudi majhnih, simpatičnih, tradicionalnih vasic, ki pričarajo brezčasnost.

  1. – 26. maj 2024

Stil: Stopnja 2: Oskarjevo turistično potovanje

  1. dan LJUBLJANA – ZAGREB – MALTA. Zgodnji jutranji odhod iz Ljubljane in prevoz do letališča v Zagrebu od koder poletimo na Malto. Vožnja do predela Vittorioso, ki leži na drugi strani Velikega pristanišča. Obiščemo “tri mesta”. V Senglei (L’Isla) si ogledamo cerkev Naše Gospe Zmagoslavne in postanemo v vrtovih Gardjola. Skozi mesto Cospicua pridemo v Vittorioso, kjer obiščemo palačo inkvizicije. Vkrcamo se na tipično malteško ladjico in si privoščimo vožnjo po izjemnem, naravnem Velikem pristanišču. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. (H, ZV, ladjica)
  2. dan MALTA – izlet na otok GOZO. Zajtrk. Vožnja na SZ del otoka do pristanišča Marfa, od koder sledi cca. pol ure plovbe do slikovitega otočka Gozo. Vmes pomahamo na bližnji, 1.800 m dolg otoček Comino, kjer živi le okoli 10 prebivalcev. Prečkamo otok na zahod, do prvega postanka ob obali Dwejra. Občudujemo igro narave, znamenito “viseče okno”, imenovano tudi Azurno okno in ogromno valjasto skalo, imenovano Fungus Rock. Nato se odpeljemo do otoške prestolnice v Victorio, kjer se povzpnemo do mogočne citadele. Odpre se nam lep pogled na okolico. Obiščemo tržnico. V vasici Gharb se v baziliki Ta pinu priporočimo za dobro zdravje. In že smo v Xlendi, tipični malteški ribiški vasici. Sprehod. Naslednji postanek je Xaghra, kjer obiščemo starodavno megalitsko svetišče Ggantija (Unesco) iz 4. stoletja pnš. Vrnemo se na Malto. Večerja in nočitev. (H, ZV)
  3. dan MALTA – izlet Mosta – Modra jama – Marsaxlokk – Hagar Qim. Zajtrk. Pred nami je celodnevno raziskovanje južnega dela otoka. Prvi postanek je v Mosti, znani po neoklasični cerkvi, katere 67 m visoka kupola je med največjimi v Evropi. Na južni obali nas navduši čudovit kompleks obmorskih »Blue Grotto«, skozi katere se, če nam bosta vreme in veter naklonjena – za ladjico zapeljemo na krajšo vožnjo. Ustavimo se še v simpatični ribiški vasici Marsaxlokk s pisanimi ribiškimi ladjicami in sproščenim vzdušjem, kjer se prileže sprehod ob morju. Popoldan pa si ogledamo veličasten megalitski kompleks pod Unescovo zaščito, kraj čaščenja malteške Venere, Hagar Qim. Občudujemo kamnoseška dela izpred 5000 let in spoznavamo zgodovino templjev Hagar Qim in Mnajdra. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)
  4. dan MALTA – ZAGREB – LJUBLJANA. Po zajtrku sledi ogled malteške prestolnice La Valleta, zgrajene v 16.stoletju. Sprehodimo se po središču in obiščemo katedralo sv. Janeza ter veličastno palačo Velikega mojstra z lepo zbirko umetnin in orožja. Preverimo tudi razgled iz zgornjih vrtov Barakka. Popoldanska vožnja na letališče, polet proti Zagrebu, od koder sledi še vožnja v Ljubljano. Predviden prihod okoli 23:00 ure. (Z, letalo)

Ponudba je informativna. V primeru spremembe letov so možne manjše prerazporeditve v programu ali zamik datuma odhod/povratka za kak dan.

Cena na osebo v dvoposteljni sobi pri 40 potnikih: 660 EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi pri 35 potnikih: 675 EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi pri 30 potnikih: 699 EUR

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: prevoz iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, 3 nočitve v hotelu 3* z zajtrkom in večerjo, vstopnine in izlete po programu, vožnja z ladjico, trajekt iz Malte na Gozo in nazaj, slovensko vodenje, lokalni vodnik, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji:

– odstopnina v primeru višje sile 5,02 % vrednosti potovanja.

– dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (osnovno kritje) 7,14 EUR.

– doplačilo za enoposteljno sobo 60 EUR.

DRUGI PODATKI:

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico. Splošni pogoji poslovanja Agencije Oskar so sestavni del programov in so kot posebna tiskana priloga na voljo na vseh prodajnih mestih Agencije Oskar. Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da jih v celoti sprejema.

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 30.

PRIPRAVA POTOVANJA: 4.12.2023.

ORGANIZATOR POTOVANJA: Agencija Oskar

LEGENDA za vrsto storitev in namestitev::

Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja P*– penzion/ lokalne namestitve, dvoposteljne sobe s kopalnico

H – nočitev v hotelu 1/2/3 zvezdice P – lokalne namestitve (dvoposteljne sobe s skupno kopalnico, večposteljne sobe,…)

H* – nočitev v hotelu 3+/4 zvezdice PT – nočitev na busu, vlaku ali ladijska kabina

H** – nočitev v hotelu 5 zvezdic O – nočitev zunaj (šotor, jurta, ladijska paluba,….)

Kategorija namestitev je odvisna od lokalnih predpisov in ni nujno enakovredna našim. V primerih, ko v državi potovanja ni

predpisane kategorizacije namestitev, je ocena kategorije v programu potovanja narejena na podlagi ocene lokalnih partnerjev.