Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev, Ljubljana

IZLET: KRALJEVI KRAKOV

KRALJEVI KRAKOV

od 19.9.2019 do 22.9.2019

Izkoristite jesen ter se odpravite v enega najlepših srednjeevropskih mest. Nepozabni kraljevi dvorec Wawel nad romantično Wislo, elegantna grajska ulica s pouličnimi umetniki, pokrita tržnica z bogato izbiro jantarja in drugega nakita, Univerza na kateri je študiral Nikolaj Kopernik, uličice na katerih so snemali legendarni film Schindlerjev seznam. Poleg starega dela mesta je na listi Unesca tudi bližnji slavni rudnik soli Wielicka.

 1. dan

Odhod ob 23 uri iz Ljubljane

 1. dan

Nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Na ogledu bisera srednje Evrope, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi stavbami si bomo ogledali trdnjavo Barbakan, ostanke mestnega obzidja s slavnostnimi mestnimi vrati, elegantni ulici Floriansko in Grajsko ter veličastni glavni trg z Marijino cerkvijo, pokrito tržnico in številnimi pouličnimi umetniki.

Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer stoji že tisočletje kraljevi istoimenski grad. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare, povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Zvečer bo čas, da spoznate nočno življenje mesta. Večerja v hotelu in nočitev.

 1. dan

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka, ki je od mesta oddaljen okrog 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na poljskem. Nekdanje rove so spremenili v galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina in lokalni miti ter zgodbice. Videli boste podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda boste srečali tudi jamske škrate.

Popoldne se bomo odpravili v nekdanji židovski del mesta Kazimerz. Danes velja za najbolj boemski del mesta z bogato kulinarično in gastronomsko ponudbo. Sprehodili se bomo po nekaterih lokacijah, kjer je potekalo snemanje kultnega filma Šindlerjev seznam in spoznali bogato zgodovino in židovsko izročilo. Večer bomo zaključili v eni izmed lokalnih restavracij, kjer bomo spoznali tradicionalne židovske jedi in glasbo. Nočitev.

4.dan

Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Wadowice, ki so svetovno znane kot rojstni kraj papeža Janeza Pavla II. Ogled njegove rojstne hiše, kjer je danes urejen manjši muzej. Nadaljujemo proti Češki, kjer se ustavimo v popoldanskih urah v drugem največjem mestu Brnu. Kratek sprehod po srednjeveškem jedru, kjer bomo videli cerkev sv. Jakoba z svetovno znano »dečkovo ritko«, trg svobode z palačo štirih velikanov in Zeljni trg z fontano. Prosti čas za pozno kosilo in nadaljevanje vožnje proti domu, kamor bomo prispeli okrog polnoči oziroma kakšno urco po njej.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz s turističnim avtobusom po programu,
 • vse cestnine, parkirnine in DDV,
 • 2 x nočitev v hotelu 3* v dvoposteljnih ali triposteljnih sobah,
 • 1 x večerja v hotelu,
 • 1 x večerja v židovskem delu z glasbo,
 • Vodenje in organizacija izleta,
 • Vstopnina in lokalno vodenje v rudniku soli Wielicka,
 • Vstopnina in lokalno vodenje v kraljevski katedrali, na Zigmundov zvon ter v kraljevske grobnice na Wawelskem hribu.
 • Vstopnina v rojstno hišo papeža Janeza Pavla II v mestecu Wadowice.

Cena po osebi je 232,00 eur in jo je potrebno plačati ob prijavi oziroma do 6.9.2019 na TR : 6100 0001 5418 303 pri Delavski Hranilnici d.d. na Društvo RFR Ljubljana, Linhartova 9, 1000 Ljubljana. Plačilo izleta je tudi potrditev prijave.

V primeru odjave po 9.9.2019 bomo zadržali celotni vplačani znesek potovanja

Organizator potovanja je TA Muranica, Gabrijela Starešina Fras s.p.