Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev, Ljubljana

IZLET: KORZIKA IN SARDINIJA

Obveščamo vas da bo izlet KORZIKA – SARDINIJA organiziran od 20.5.2021 do 28.5.2021 po programu.

Glede na to, da so nam lani COVID-19 razmere preprečile izpeljati ta izlet, upamo da nam letos to uspe, zato vas vabimo, da nam v kolikor se odločite, da tudi tokrat potujete z nami, pošljite priloženo izpolnjeno prijavnico, oziroma če niste prejeli maila s prijavnico nam na društveni mail pošljete podatke, ki naj obsegajo ime in priimek, naslov, datum rojstva in številko osebnega dokumenta s katerim boste potovali.

Prijave zbiramo do  16.3.2021 oziroma do zapolnitve mest na avtobusu na email društva: drfrlj@siol.net

Prvi obrok se plača v višini 200,00 EUR do 16.3.2021 (s plačilom potrdite prijavo), ostalo pa polovico v aprilu, drugo polovico pa do odhoda 20.5.2021. Cena za člane društva je 20,00 eur nižja.

Glede na število udeležencev vam bomo naknadno sporočili končno ceno.

V kolikor nam razmere ne bodo dovolile izpeljati izleta vam bomo denar v celoti vrnili.

Lepo pozdravljeni in se vidimo v maju na izletu.

 

P

 

PROGRAM IZLETA

Korzika in Sardinija 8 dni

Hoteli 2 – 3*, polpenzion, 30 45 oseb

POSEBNA PONUDBA ZA SKUPINO DRFD LJUBLJANA

− slikovita Korzika z divjo in neokrnjeno naravo

kulture in počitniškega vzdušja polna Sardinija

− kristalno čisto morje, peščene plaže in globoki zalivi

Potovanje na Korziko in Sardinijo čudovito združi dva slovita otoka Sredozemlja – otoka bogate zgodovine in ponosnih ljudi. Sproščeno potovanje nas z avtobusom in trajekti popelje preko otokov, vsem znamenitostim pa dodamo aktivnosti in gibanje, da začutimo in doživimo osupljivo naravo Korzike in Sardinije, po čemer obe slovita.

Korzika slovi kot eden najbolj spektakularnih otokov Sredozemlja. Vzdušje univerzitetnega mesteca Corte, slikoviti Ajaccio z Napoleonovo rojstno hišo in lahkoten pohod ob obali, menhirji iz 3.300 pr. n. št. ter Bonifaccio na visokih klifih. To in še več je Korzika!

Sardinija ima poleg svetovljanskih letovišč tudi veliko znamenitosti! V Nuoru in Orgosolu spoznamo sardinsko bit. Tu so še slikovita mesta, kot sta Bosa ob reki Temo in Alghero iz 12. stoletja, se ponašajo s prijetnimi starimi središči. Ostanki nuraške civilizacije nas popeljejo v čas davno pred našim štetjem, obisk Neptunovih jam pa je sam po sebi doživetje. Naj omenimo še izvrstno kulinariko in druženje s sardinskimi pastirji. Sardinija vam bo nedvomno zlezla pod kožo!

Vsebinsko bogato, z naravo stkano in zelo razgibano potovanje!

Odhod: 20. 27. maj 2021

Stil: Stopnja 2: Oskarjevo turistično potovanje

1. dan LJUBLJANA LIVORNO. Večerni odhod iz Ljubljane in nočna vožnja preko Italije do Livorna. (bus)

2. dan LIVORNO BASTIA CORTE. Prihod v Livorno v jutranjih urah, kjer se vkrcamo na trajekt. Po štiriurni plovbi čez Ligursko morje pristanek v Bastiji. Po prihodu v Bastijo skozi gorsko Korziko nadaljujemo pot in pozno popoldne prispemo v Corte. Ogled najbolj korziškega izmed korziških mest, ki je tudi kulturna prestolnica otoka. Corte je živahno univerzitetno mesto s prijetnim središčem, najlepše pa je na stari citadeli, od koder se nam odpre pogled na širšo okolico in kjer si ogledamo muzej korziške tradicije. Namestitev v hotel. Večerja in nočitev. (trajekt, H, V)

3. dan CORTE – AJACCIO PETRETO BICCHISANO – FILITOSA PROPRIANO. Zajtrk. Vožnja do otoške prestolnice Ajaccia. Tu postanemo ob Napoleonovem kipu in tržnici, od zunaj si ogledamo tudi njegovo rojstno hišo. Prosto za kosilo ali skok v morje. Potem se odpeljemo do vasice Petreto Bicchisano, kjer se spomnimo žrtev Adrijine letalske nesreče. Vožnja do Filitose, arheološkega nahajališča, katerega najstarejše najdbe segajo v čas 3.300 pr. n. št.. Zanimivi menhirji s človeškimi podobami govorijo o času daleč nazaj. Predzgodovinsko nahajališče s posebnimi občutki. Še kratka vožnja v letoviški Propriano. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan PROPRIANO SARTENE BONIFACCIO trajekt na SARDINIJO – SANTA TERESA DI GALLURA. Zajtrk. Kratka vožnja v Sartene ter sprehod po samobitnem korziškem mestecu s tradicionalno arhitekturo. Vožnja do mesta Bonifaccio, ki je sezidano na 70-metrskih pečinah in je največji korziški biser. Sprehodimo se do mesta na visokem klifu, skupaj obiščemo glavne znamenitosti in razgledne točke mesta. Prosti čas za lastno doživetje mesta in morda njegove okolice, saj se lahko sprehodimo proti svetilniku, kjer je doživetje še močnejše… V popoldanskih urah se vkrcamo na trajekt za Sardinijo. Po enourni vožnji prispemo v pristaniško mesto Santa Teresa di Gallura, ki si ga ogledamo. Namestitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV, trajekt)

5. dan SANTA TERESA DI GALLURA COSTA SMERALDA ORGOSOLO NUORO. Zajtrk. Vožnja do Arzachene, kjer obiščemo grobnice velikanov in nurag iz sardinske predzgodovine. Na Costa Smeraldi obiščemo Porto Cervo in se sprehodimo po letoviškem okolju evropskih bogatašev. Sledi vožnja do sardinske kulturne prestolnice, mesta Nuoro, ki je središče sardinske identitete. Tu obiščemo izvrsten etnografski muzej z zbirko narodnih noš in drugimi tradicionalnimi izdelki. Pot nadaljujemo v Orgosolo, kjer nas presenetijo zanimive zidne poslikave s pomembnimi sporočili na hišah z dolgoletno tradicijo. Prebivalci Orgosola imajo svojo zgodbo o izvoru. Tu so kljubovali zadnji sardski banditi. Vrnitev v Nuoro. *Možnost odhoda na večerjo na kmečkem turizmu (doplačilo) ali večerja v hotelu. Nočitev. (H, ZV)

6. dan NUORO BOSA – ALGHERO (Neptunova jama). Zajtrk. Jutranja vožnja do Bose, ki se ponaša s peščeno plažo in tako ljubkim mestom, da se v njegovem središču preprosto moramo zgubiti! Prepustimo se zavitim uličicam med hišami pastelnih barv, najlepše je na ulici Corso Vittorio Emmanuele s “palačami” iz 19. stoletja, kavarnicami, restavracijami, trgovinicami… Sprehodimo se do utrdbe Malaspina nad mestom iz leta 1112, kjer je lep razgled na okolico. Po slikoviti cesti visoko nad morjem odvijugamo do Alghera. Po želji se z ladjico (za doplačilo) odpeljemo do Neptunove jame, ki – okrašena s fascinantnimi stalagmiti in stalaktiti slovi kot ena najlepših morskih jam v Sredozemlju. Zvečer si privoščimo raziskovanje “male Barcelone”, najlepšega mesta na otoku s posebnim vzdušjem. Večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan ALGHERO – CASTELSARDO OLBIA LIVORNO. Zajtrk. Vožnja čez razgibano pokrajino v slikovito mesto Castelsardo, kjer staro mestno jedro z mogočnim obzidjem kraljuje na vrhu visoke skale, ki se dviga iz morja. Vožnja v smeri Olbie. Na poti si ogledamo znamenitega kamnitega slona, ob katerem se slikamo z razgibano sardinsko obalo in modrim morjem v ozadju. Krajša vožnja do Olbie, kjer se zvečer vkrcamo na trajekt. Nočna plovba do Livorna. (Z PT, trajekt)

8. dan LIVORNO PISA – LJUBLJANA. Jutranji prihod v Livorno. Po izkrcanju se odpravimo v Piso, kjer preverimo, če stolp še stoji. Avtobusna vožnja mimo Bologne, Ferrare do Ljubljane. Predviden prihod zgodnjih večernih urah. (bus)

Cena na osebo v dvoposteljni sobi pri 45 potnikih: 579 EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi pri 40 potnikih: 597 EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi pri 35 potnikih: 626 EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi pri 30 potnikih: 666 EUR

Posebna ponudba velja za skupino DRFD Ljubljana, ob prijavi najmanj 30 oseb. Agencija Oskar si pridržuje pravico do razpisa potovanja in zapolnitve prostih mest.

Rok prijave: 18. marec 2021.

Cena vključuje: avtobusne in ladijske prevoze po programu, 5 nočitev v hotelih 23* z zajtrkom in večerjo, turistično takso, 1 nočitev v večposteljnih kabinah na trajektu*, vse zunanje oglede po programu, vstopnino v Tombe di Giganti (3x), vstopnina v Filitosi, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

*Nočna vožnja Olbia-Livorno (8 ur): nočitev v 4posteljnih kabinah. Možnost doplačila za 2-posteljno kabino v skladu z razpoložljivostjo.

Doplačilo za enoposteljno sobo velja za nastanitev v hotelih, ne tudi na trajektu Olbia-Livorno.

Opcijska doplačila (na osebo):

Korzika: izlet z ladjico (Bonifacio): 18,00 EUR (plačilo na kraju samem v skladu z vremenom in časom).

Sardinija: izlet z ladjico do Neptunove jame + vstopnina: 31,00 EUR (plačilo na kraju samem v skladu z vremenom in časom).

Doplačilo po želji (ob prijavi):

odstopnina v primeru višje sile 4,56 % vrednosti potovanja,

doplačilo za enoposteljno sobo 130 EUR,

– kabina na ladji Olbia-Livorno (notranja dvoposteljna) na osebo: 35 EUR,

– tradicionalna večerja na kmečkem turizmu na Sardiniji: 28 EUR.

DRUGI PODATKI:

Osebni dokumenti: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

  • O vseh obveznih dokumentih, testiranjih, cepljenju in pogojih za vstop na Korziko in Sardinijo vas obvestimo pred odhodom, saj se zaradi nenehnih sprememb povezanih z COVID-19, le-ti spreminjajo.
  • Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru sprememb voznih redov ladjarjev.

Splošni pogoji poslovanja Agencije Oskar so sestavni del programov in so kot posebna tiskana priloga na voljo na vseh prodajnih mestih. Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 30.

PRIPRAVA POTOVANJA: 26. februar 2021

ORGANIZATOR POTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrsto storitev in namestitev:

Z zajtrk, K kosilo, V – večerja P*penzion/ lokalne namestitve, dvoposteljne sobe s kopalnico

H – nočitev v hotelu 1/2/3 zvezdice P – lokalne namestitve (dvoposteljne sobe s skupno kopalnico, večposteljne sobe,…)

H* – nočitev v hotelu 3+/4 zvezdice PT – nočitev na vlaku ali ladijska kabina

H** – nočitev v hotelu 5 zvezdic O – nočitev zunaj (šotor, jurta, ladijska paluba,….)

Kategorija namestitev je odvisna od lokalnih predpisov in ni nujno enakovredna slovenskim. V primerih, ko v državi potovanja ni predpisane kategorizacije namestitev, je ocena kategorije v programu potovanja narejena na podlagi ocene lokalnih partnerjev.