IZLET: BUDIMPEŠTA, SZENTENDRE, BLATNO JEZERO IN KONJSKI ŠOV

ČAS POTOVANJA: 3 dni OD 21.9.2018 DO 23.9.2018

Prijave do 08.09.2018 na E-mail drfrlj@siol.net ter plačilom 180,00 € na TRR 61000-0015418303 odprt pri Delavski hranilnici.

Sedežni red v avtobusu bomo upoštevali glede na vrstni red prijav – pohitite!

Cena na osebo pri udeležbi 39 oseb: 180 €

Organizator potovanja: Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev Ljubljana in Potovalna agencija goHolidays.si MURANICA

Prvi dan

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta ob 4.00. Vožnja mimo Prekmurja, Blatnega jezera do madžarske metropole. Preko slavnega Elizabetinega mostu se bomo podali v srce Pešte. Mimo stadiona se bomo zapeljali do Mestnega parka z Vajanunydijevim dvorcem in veličastnim Trgom junakov, nadaljevali po elegantni aveniji Andrassy, ki jo imenujejo tudi ulica ambasad proti parlamentu in naprej do znamenite Štefanove cerkve. Slikovito notranjost in kapelica, kjer je shranjena najbolj dragocena madžarska relikvija, roka sv. Štefana, nas bosta zagotovo očarali. Sledilo bo nekaj prostega časa na nakupovalni ulici Vaci, zanimiv pa bo tudi skok do mestne tržnice. Popoldne se bomo povzpeli na Grajski grič na drugi strani reke. Sprehodili se bomo mimo pravljične ribiške trdnjave, kronske cerkve sv. Matjaža, predsedniške palače in ogromne nacionalne galerije. Namestitev v hotelu. Zvečer nas čaka spoznavanje madžarskih pesmi in plesa ter okusi prave madžarske kuhinje. Seveda bo za dobro voljo poleg ciganskega ansambla poskrbela dobra madžarska kapljica. Nočitev, če bo ostalo kaj časa…

Drugi dan

Zjutraj bomo izkoristili priložnost in lepotico ob Donavi spoznali še med romantično panoramsko vožnjo z ladjico. Pluli bomo mimo znamenitega Margaretinega otoka, ki je prava zelena oaza v središču mesta, pod vsemi pomembnimi mostovi vse do novega dela mesta z novo stavbo filharmonije. Naš naslednji cilj bo mestece Szentendre v bližini Budimpešte, ki velja za eno najlepših baročnih mest v deželi. Mestu so dali v preteklosti poseben pečat priseljenci iz Srbije in Dalmacije. Tako v mestu še danes deluje nekaj pravoslavnih cerkva. Zaradi bogate ponudbe rokodelskih in drugih izdelkov, ga imenujejo tudi mesto – stojnica. Popoldne se bomo odpravili o ogled nekdanjega židovskega dela. Danes je to prava boemska četrt mesta. Sprehodili se bomo po slavnih pasažah, občudovali pisane lokale, poulične prodajalce in velikanske fasadne slikarije. Nočitev, če bo kaj časa.

Tretji dan

Po zajtrku se odpravimo na pot proti Blatnemu jezeru. V bližini jezera bomo obiskali vasico, kjer je ohranjena bogato izročilo jezdenja konjev. Ogledali si bomo šov, ki ga bodo priredili pastirji »csikosi« in se čudili njihovim vragolijam. Za konec se bomo okrepčali še pravim madžarskim golažem. Naš naslednji postanek bo zanimiva vasica Tihany na istoimenskem polotoku. Občudovali bomo tradicionalno arhitekturo, s slamo in trstiko krite hiške in doživeli čudovito panoramo na jezero. V bogato založenih trgovinicah bo čas za zadnje nakupe spominkov in počasi se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v pozni večernih urah.

V ceno je všteto:

–          Prevoz po programu s turističnim avtobusom

–          Cestnine in parkirnine

–          Spremljevalec z ustrezno licenco

–          Organizacija potovanja

–          Zunanji ogledi po programu

–          2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3 *** v dvoposteljnih sobah

–          Tradicionalna madžarska večerja s folklornim nastopom in živo glasbo

–          1 x večerja v hotelu

–          Panoramska enourna vožnja z ladjico

–          Ogled šova konjskih pastirjev »csikosov« in madžarski golaž